Nosturit alle 100tn

Nosturit alle 100tn

Nostotehoiltaan 50 tn – 95 tn ajoneuvonostureita löytyy Nostopalvelu J. Helaakoski Oy:n kalustosta pari kymmentä kappaletta. Selkeä valtamerkki on Liebherr, mutta edustettuina ovat myös Terex, Krupp ja Grove.

Monikäyttöinen ajoneuvonosturi

Tämä kokoluokka on erittäin monikäyttöinen. Nopeiden kuormanpurkujen lisäksi onnistuvat myös vaativat asennustyöt. Erityisesti Liebherr LTM 1095-5.1 –ajoneuvonosturin, joita J. Helaakoski Oy:llä on peräti kolme, pitkä 58 metrinen hydraulipuomi antaa monenlaisia etuja ja mahdollisuuksia nostamiseen työmaiden erikoisemmissakin olosuhteissa. Niin ikään kahdessa LTM 1070-4.1 -ajoneuvonosturissamme oleva 50 metrinen hydraulipuomi on selkeä etu haastavissa nostotilanteissa.

Tämän kokoluokan ajoneuvonostureistamme Liebherr LTM 1095-5.1 sekä Liebherr LTM 1090-4.1 ovat varusteltuja hydraulisesti taittuvalla ristikkojatkeella eli luffaavalla jibillä sekä kaksoisvinssillä. Luffaava jibi on myös 50 tn Krupp-ajoneuvonosturissamme.


Pienet ajoneuvonosturit

Tässä kokoluokassa Nostopalvelu J. Helaakoski Oy:llä on kaksi vaihtoehtoa. Merkit ja mallit ovat Liebherr LTM 1040-2.1 sekä Kobelco RK 250. Tämän kokoluokan ajoneuvostureiden määrä on viime vuosina yleisesti ottaen pienentynyt, koska nosto-operaatioiden luonne vaatii yhä useammin ajoneuvonostureilta isompia nostotehoja. Myös pienemmille ajoneuvonstureille on kuitenkin edelleen tarvetta tietynlaisissa tilanteissa.

Ajoneuvonosturit pientalotyömaille

Nostoteholtaan 40 tn – 30 tn ajoneuvonosturit ovat tuttu näky omakotitalo- ja pientalotyömailla. Koneiden mukana kulkevilla lavahaarukoilla siirretään ja nostetaan kätevästi vaikkapa harkkolavoja. Lisäksi tällä kokoluokalla nostetaan esimerkiksi kattotuoleja ja peltinippuja, puretaan raudoituskuormia sekä asennetaan onteloita. Kokoluokka soveltuu monesti myös kokonaisten talopakettien kasaamiseen.